Essentiële beveiligingsmaatregelen

Een goede basisbeveiliging is essentieel om je (online) gegevens te beschermen.

Essentiële beveiligingsmaatregelen

In het dagelijks leven wordt alles steeds digitaler. Cybercriminelen laten hun kansen niet liggen en gaan opzoek naar manieren om waardevolle gegevens van personen te stelen. Echter wil je dit natuurlijk voorkomen. Wat van jouw is wil je liever ook voor jezelf houden. Maar wat kun je nu doen om jezelf en je familie beter te beschermen tegen online dreigingen?

In dit artikel zullen we een aantal essentiële beveiligingsmaatregelen benoemen die tegenwoordig (haast) niet mogen ontbreken. Het is aan te raden om gebruik te maken van:

1. Antivirussoftware

2. Wachtwoordmanager

3. Sterke wachtwoorden

4. Unieke wachtwoorden

5. 2-Factor authenticatie (2FA)

6. VPN

7. Cloudopslagdienst

8 Versleuteling

9. Updates

10. Backups

Hoewel al deze maatregelen effectief helpen bij een digitaal veiligere omgeving, zijn ze niet waterdicht. Dit wil zeggen dat je nooit 100% veilig zult zijn. Een mens is dan ook vaak de zwakste schakel binnen de beveiliging.

Door dit onder de aandacht te brengen willen wij er voor zorgen dat mensen zich hier bewust van zijn. Zo willen wij niet dat je denkt dat je met bovenstaande maatregelen volledig veilig bent. Ook al zijn het effectieve maatregelen tegen online dreigingen, zul je altijd een beetje op je hoede moeten zijn. Het is verstandig om bijvoorbeeld niet zomaar op onbekende linkjes te drukken.

In aankomende artikelen zullen de bovenstaande maatregelen uitgebreider worden toegelicht.